Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Natalia Gavrilița: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”

27 sep. 2021,, 21:15   Politică
2271 5

Prim-ministra Natalia Gavrilița se va întîlni la Bruxelles și cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, pentru a discuta despre planurile concrete pentru reforma justiției, catalogînd-o drept o prioritate absolută pentru țara noastră.

Despre aceasta șefa Executivului de la Chișinău a anunțat în cadrul unui briefing comun cu vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell. „Cu referire la reforma justiției, țin să menționez că sîntem în contact strîns cu UE și Consiliul Europei și așteptăm cu nerăbdare să ne actualizăm dialogul în acest domeniu”, a menționat Natalia Gavrilița, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Prim-ministra a declarat că a discutat cu înaltul reprezentant Borrell agenda reformelor în care este angajată Republica Moldova și că în lunile următoare se va concentra asupra:

– continuării reformei sistemului de justiție și a luptei împotriva corupției;
– gestionarea pandemiei COVID-19;
– promovarea redresării economice și a condițiilor pentru creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă;
– consolidarea instituțiilor statului și reziliența țării.

Natalia Gavrilița s-a întîlnit în cadrul vizitei de la Bruxelles și cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie. Cei doi oficiali au vorbit despre recuperarea banilor din frauda bancară, reformele din domeniul vamal și cel fiscal.


De asemenea, prim-ministrul a solicitat asistența partenerilor europeni pentru consolidarea unor mecanisme durabile de susținere a companiilor mici și mijlocii din Moldova.

Prim – ministra țării, Natalia Gavrilița a avut astăzi o întrevedere și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Cei doi oficiali au vorbit despre reforma justiției și anticorupție, investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei de COVID – 19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice.

În data de 28 septembrie, prim-ministrul va avea întrevederi cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transport și cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.

De asemenea, premierul va participa la un eveniment public, alături de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate și Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene și Nicu Popescu. În aceeași zi, Natalia Gavrilița va avea o întrevedere cu diaspora moldovenească în Belgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?