X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gavrilița vine luni în parlament

4 feb. 2021,, 08:24   Politică
2337 2

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, va veni luni în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere deputaților.

Deși două fracțiuni din Legislativ au anunțat tranșat că nu vor susține Guvernul Gavrilița, pentru a declanșa alegeri anticipate, deputații îi cer premierului desemnat să se prezinte în Legislativ cu un program de guvernare profesionist și cu o echipă guvernamenată solidă, pentru a nu discredita instituția Executivului, notează IPN.

Deputații PAS spun că premierul desemnat va veni pe data de 8 februarie în plenul Parlamentului pentru a cere vot de încredere deputaților. Ei spun că Natalia Gavrilița muncește acum la elaborarea programului de guvernare cu care va veni în fața deputaților.

,,Cu siguranță, dna Gavrilița va veni luni în Parlament, pe data de 8 februarie, pentru că are 15 zile, cu tot cu ziua votului, în care ea trebuie să se prezinte în plenul Parlamentului.”, a declarat deputatul PAS, Vladrimir Bolea în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Deși au anunțat că nu vor susține Guvernul Gavrilița, deputații Platformei DA spun că vor veni în plenul parlamentului, vor analiza programul de guvernare și vor adresa întrebări potențialilor miniștri.

,,Vom fi în sala de ședințe, vom participa la ședință pentru că este un respect față de cetățeni, dar nu vom vota. Nici nu am fost solicitați, nu am fost antrenați în niciun fel la constituirea echipei guvernamentale. Totuși, lucrurile trebuie luate în serios, să vină o garnitură de oameni competenți, profesioniști, care să dea seriozitate procesului”, a declarat deputatul Platformei DA, VAsile Năstase.

În același timp, socialiștii îi cer Nataliei Gavrilița să vină în fața deputaților cu un program de guvernare profesionist, pentru a nu știrbi imaginea instituției Executivului.

,,Este important ca eventualii miniștri să fie profesioniști, asta e prima cerință. Programul de guvernare trebuie să fie unul complex, să arate cum va fi dezvoltată economia, sfera socială, medicina. Încă n-am luat nicio decizie, nici măcar nu știm cine sînt miniștrii”, a declarat deputatul PSRM, Oleg Lipskii.

Anterior, liderul PDM, Pavel Filip a anunțat că, cel mai prodabil, fracțiunea democraților nu va participa la ședința Parlamentului în momentul dezbaterii programului de guvernare al cabinetului propus de Natalia Gavrilița. Potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puțin 51 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?