Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Gavrilița le-a cerut miniștrilor să grăbească realizarea angajamentelor de integrare europeană

26 ian. 2023,, 07:12   Politică
2956 0

Natalia Gavrilița a rugat miniștrii să lucreze pentru integrarea cît mai rapidă în UE. Mesajul a fost transmis în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

Șefa Executivului a precizat că integrarea în UE va aduce salarii, infrastructură și condiții europene pentru în țara noastră. Ea a punctat că actualmente autoritățile recuperează „ceea ce nu s-a realizat în 30 de ani”, transmite Realitatea.md.

„Lucrăm la ajustarea legislației la cea comunitară. Accelerarea căii noastre la integrarea europeană, tot ce înseamnă salarii, infrastructură, condiții mai bune pentru localități. Rog ministerele să finalizăm documentul (n. red. - Planul de acțiuni al Guvernului pentru trei ani) în baza propunerilor care au venit în procesul de consultare și să sistematizăm planul de acțiuni pe toate direcțiile”, a spus Gavrilița.

Natalia Gavrilița a menționat că autorităților le „revine sarcina să pornească pe acest drum al integrării europene”, făcînd referire la Țările Baltice. „Ei au mers pe autostradă. Noi am luat-o pe cărărușe. Am ajuns să fim și stat capturat. Să mergem foarte repede spre o viață mai bună”, a punctat Gavrilița.

3
0
0
2
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?