Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Gavrilița a mulțumit Guvernului Britanic pentru banii confiscați de la Luca Filat

15 noi. 2021,, 22:40   Politică
4611 9

Premierul Natalia Gavrilița, aflată într-o vizită la Londra, a mulțumit guvernului Marii Britanii pentru că a restituit R. Moldova cei peste 11 milioane de lei confiscați de britanici de la Luca Filat, fiul fostului premier moldovean Vlad Filat. Potrivit unui comunicat de la guvern citat de TV8, banii au fost folosiți pentru finanțarea a peste 560 de asistenți pesonali pentru persoane în vîrstă.

Britanicii au sechestrat conturile lui Luca Filat în 2019, în baza unei legislații menită mai ales să prevină spălarea banilor, aplicată cel mai des unor persoane din fostul spațiu sovietic. Filat cel tînăr nu a putut justifica în fața autorităților britanice de unde are bani pentru chiria exorbitantă de la Londra, sau pentru automobilul de lux, și au ajuns la concluzia că studentul își permite asesmenea cheltuieli grație faptelor de corupție pentru care a fost condamnat la închisoare tatăl său, transmite Noi.md cu referire la moldova.europalibera.org.

Luca Filat s-a stabilit la Londra în 2016, la 21 de ani, ca să studieze, atrăgînd atenția autorităților specializate în oligarhi străini cu cheltuielile și proprietățile sale extravagante, inclusiv un automobil Bentley de 200.000 de lire, în condițiile în care nu avea venituri cunoscute în Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?