Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Gavrilița, despre a doua șansă de a veni în Parlament: „Nu ne vom grăbi”

12 feb. 2021,, 08:08   Politică
2260 0

Natalia Gavrilița, premierul desemnat repetat la funcția de prim-ministru de către președintele Maia Sandu, spune că-și dorește încă o tentativă eșuată de învestire a Guvernului său, pentru ca astfel să fie declanșate alegerile parlamentare anticipate.

Gavrilița dă de înțeles că nu va purta consultări cu fracțiunile parlamentare pentru a le cere votul și spune că Maia Sandu nu va desemna niciodată un candidat la funcția de prim-ministru propus de o grupare de oameni dubioși, transmite IPN.

După prima tentativă eșuată de învestire, în timpul căreia nu a obținut niciun vot din partea deputaților, Natalia Gavrilița spune că va merge potrivit legii repetat în Parlament pentru a consuma și cea de-a doua tentativă de învestire a Guvernului. Premierul desemnat repetat de Maia Sandu spune că înainte de cea de-a doua tentativă programul de guvernare ar putea fi îmbunătățit.

"Voi discuta cu colegii, atît cu cei din PAS, cît și cu colegii din Guvernul propus. Vom discuta care sînt pașii de mai departe. Și atunci cînd va fi cazul, vom veni în Parlament. Nu ne vom grăbi”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii ,,În Profunzime” de la ProTV.

Mai mult, Natalia Gavrilița spune că nu se va întîlni pentru consultări cu fracțiunile parlamentare întrucît nu-și dorește votul lor în plenul Parlamentului.


"În momentul în care spunem că aceasta este calea spre anticipate, a avut loc o tentativă eșuată, mergem consecvent mai departe, nu văd de ce ar fi diferită abordarea și în acest caz. Colegii mei din PAS discută cu deputații tuturor fracțiunilor pe platforma parlamentară, nu vedem necesitatea să ne ducem și noi”, a mai declarat Gavrilița.

Partidul Socialiștilor a calificat refuzul președintelui Sandu de o desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru, candidat susținut de o majoritate de 54 de deputați, drept o uzurpare a puterii în stat. PSRM a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională decretul șefului statului privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?