X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Furculiță: Partenerii politici ai Maiei Sandu se vor trezi cu mîinile încrucișate la spate

30 dec. 2020,, 09:30   Politică
5771 7

Partidele de dreapta din Moldova, care o susțin pe Maia Sandu, vor fi constrînse să adere la PAS ori să renunțe la politică, spune Furculiță

În scurt timp, partenerii politici ai Maiei Sandu se vor trezi cu mîinile încrucișate la spate, pentru a nu împiedica Partidul Acțiune și Solidaritate să obțină cît mai multe mandate în alegerile parlamentare anticipate, a declarat liderul fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță. Deputatul a făcut aceste declarații în cadrul emisiunii ”Acces Direct” de la NTV Moldova.

”Înțelegem că parțial se va presa asupra lor ca să rămînă cît mai puțini. Cei care vor rămîne pe eșichierul de dreapta, la un moment dat, oricum vor fi îndemnați să treacă în favoarea PAS. Cred că asupra oricărui doritor de a se amplasa pe sectorul de dreapta va fi aplicată tactica de încrucișare a mîinilor la spate, astfel încît să nu creeze probleme PAS-ului. Cred că PAS-ul pe calea aceasta forțează alegerile anticipate pentru ca să-și consolideze victoria și de ce nu să ia mandatele celor care astăzi se numesc partenerii lor, să-și consolideze mandatele în jurul său și probabil mulți din cei care astăzi sînt declarați ca aliați ai Maiei Sandu la sigur nu se vor regăsi nici pe aproape în listele PAS și nu vor accede în Parlament”, a declarat Furculiță.

Socialistul susține că această tactică deja începe să fie înțeleasă și de partenerii PAS.

”De aceea vedem și jonglarea aceasta cu alegerile anticipate, cineva declară că e pentru alegeri anticipate, dar pe de altă parte spune: poate facem un guvern, dar poate voi fi și eu un prim-ministru olecuță. Să ne amintim de acei candidați la funcția de premier care și-au cumpărat de trei ori costume și iar le duc înapoi și așa și nu au mai devenit prim-miniștri”, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?