X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Parlamentul nu este obligat să declanșeze procedura de impeachement, spune Furculiță

26 feb. 2021,, 08:42   Politică
2245 2

Parlamentul nu este obligat să declanșeze procedura de impeachement a președintelui țării, sînt și alte căi, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, într-o ediție specială la Primul în Moldova.

”Desigur, ar fi bine ca toate verigile puterii să lucreze într-un cîmp. Dar dacă unul din actorii politici, Președinția, nu vrea să se implice, Parlamentul și Guvernul are suficiente pîrghii pentru a gestiona situația din țară, atîta timp pînă cînd actorului politic în persoana președintelui nu-i va veni mintea la cap să se ocupe de obligațiunile sale constituționale. Atîta timp, Parlamentul își va exercita funcțiile sale pentru ca situația în țară să nu decadă în haos”, a spus deputatul.

Amintim, fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat că plebiscitul nu va rezolva blocajul politic. Potrivit juristului, în pofida unui referendum, oricum va trebui respectată procedura constituțională de numire a unui nou Guvern, în care nu poate fi omis Legislativul.

Maia Sandu a declarat că nu se va conforma deciziei Curții Constituționale, care a anulat decretul președintelui prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat la funcția de premier. Sandu a spus că există doar două căi de soluționare a crizei politice: referendum sau alegeri parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?