Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Franța o felicită pe Maia Sandu

18 noi. 2020,, 12:57   Politică
4987 0

Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova, în urma turului doi de scrutin care a avut loc duminică, 15 noiembrie, transmite un comunicat al Ambasadei Franței în Republica Moldova.

De asemenea, Franța salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrînd în același timp vitalitatea democratică a acestei țări, scrie deschide.md.

„Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova. Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, Maia Sandu a cîștigat turul II al alegerilor prezidențiale, după procesarea a 100% din procesele verbale ale tuturor secțiilor de votare. Candidatul PAS a acumulat 57,75% din sufragii, ce înseamnă 943486 voturi, astfel cîștigînd turul II al alegerilor prezidențiale. Candidatul independent și susținut de PSRM, Igor Dodon a acumulat - 42.25% - 690139 voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?