Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Criza politică de la Chișinău: Două ambasade de la Chișinău își exprimă îngrijorarea

23 apr. 2021,, 20:05   Politică
3314 5

Ambasadele Franței și Germaniei de la Chișinău își exprimă îngrijorarea pe marginea ultimelor evenimente de la Chișinău.

”Ambasadele Franței și Germaniei sînt foarte îngrijorate de evoluțiile în curs de desfășurare în Republica Moldova și, în special, de încercările de a schimba componența Curții Constituționale, încălcînd astfel Constituția. Ambasadele Germaniei și Franței reiterează atașamentul lor față de respectarea ordinii constituționale în Republica Moldova. Facem apel la atenuarea tensiunilor politice și la soluționarea dezacordurilor prin mijloace democratice, cu respectarea deplină a separării puterilor și a statului de drept”, se arată într-un comunicat emis presei.

Reamintim că astăzi, majoritatea parlamentară de la Chișinău, a votat mai întîi o declarație privind „caracterul captiv al Curții Constituționale, apoi a anulat decizia prin care Parlamentul a votat-o pe Domnica Manole judecător constituțional în 2019 și a înlocuit-o cu fostul procuror Boris Lupașcu.

Ultimele două decizii au fost contestate la Curtea Constituțională.

Evenimentele au trezit un val de critici iar un grup de oameni au ieșit să protesteze în fața Curții Constituționale, exprimîndu-și sprijinul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?