X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sergiu Gaibu, convocat de fracțiunea PAS

25 mai. 2022,, 06:10   Politică
3621 0

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a fost convocat, astăzi, la fracțiunea PAS, potrivit surselor UNIMEDIA, după dezvăluirile făcute de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, cu privire la un dosar în care a figurat Gaibu, ulterior clasat de Procuratura Anticorupție.

Deputatul PAS Radu Marian a confirmat, pentru UNIMEDIA, că ministrul s-a prezentat, astăzi, la fracțiune, dar spune că discuția a vizat subiecte legate de situația economică și a fost planificată pentru astăzi încă acum 2 săptămîni.

„Am discuat despre mai ulte subiecte, despre situația economică, despre adaosurile comerciale etc.”, a declarat pentru UNIMEDIA Radu Marian, precizînd că ministrul Gaibu fusese invitat la fracțiune mai devreme și nu anume astăzi, cînd au fost făcute publice informațiile cu privire la dosarul penal în care actualul ministru al Economiei a figurat în calitate de bănuit.

„Ne-a spus că a fost un dosar politic și atît. Înțeleg că a fost intentat acel dosar imediat după ce a fost numit în funcția de membru al Comisiei de selectare a guvernatorului BNM”, a precizat deputatul.

Radu Marian spune că nu ține minte să fi cunoscut aceste informații atunci cînd Sergiu Gaibu a fost numit în funcția de ministru al Economiei.


Totodată, parlamentarul s-a referit și la informațiile privind grantul oferit de ODIMM unei companii deținute de Sergiu Gaibu, precizînd că acest lucru s-a întîmplat pe vremea cînd dumnealui nu deținea o funcție publică.

Cît despre o posibilă remaniere a ministrului Gaibu, un astfel de subiect nu s-a discutat astăzi, la fracțiune, a conchis Radu Marian.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, cere demisia ministrului Economie, Sergiu Gaibu, după ce a intrat în posesia unor documente, printre care și ordonanțe ale Procuraturii Anticorupție, din care reiese că actualul ministru a fost cercetat, anterior, fiind bănuit de săvîrșirea infracțiunii de spălare de bani, ulterior dosarul fiind clasat de procurorul PA Lilian Rudei. Mai mult, o companie deținută de Sergiu Gaibu ar fi solicitat un grant de 200.000 lei din partea Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, subordonată Ministerului Economiei. Gaibu nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?