X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip dezvăluie ce i-a spus Hogan lui Plahotniuc doi ani în urmă încît a cedat puterea

23 iul. 2021,, 08:31   Politică
6710 1

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) Pavel Filip a făcut unele dezvăluiri după doi ani de la discuția pe care a avut-o ambasadorul SUA la Chișinău cu Vlad Plahotniuc, la care a participat și el, iar în rezultat fostul democrat a părăsit țara și a cedat puterea. Dezvăluirile au fost făcute astăzi în cadrul unei emisiuni televizate.

„Nu sînt de acord cu ceea ce se spune în societate că domnul Hogan a fost cel care l-a convins pe Plahotniuc să plece din țară, sau cu faptul că victoria Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate îi aparține acestuia. Hogan este un diplomat de talie mondială, însă se exagerează foarte tare atunci cînd se vorbește despre influența ambasadorilor asupra proceselor politice din țara noastră. Există niște reguli pe care ambasadorii le respectă. Cu privire la domnul Plahotniuc am văzut tot foarte multe speculații. Vreau să vă spun că am participat la acea întîlnire cînd s-a întors domnul Hogan și a avut acea discuție la sediul PDM”, anunță Filip.

Liderul democraților afirmă că ambasadorul SUA nu l-a speriat pe Plahotniuc și nici nu i-a spus nimic ieșit din comun, ci doar i-a declarat franc că Statele Unite urmează să recunoască noul Guvern Sandu care a fost creat în vara anului 2019.

„Pînă cînd SUA nu a recunoscut Guvernul nou creat, Guvernul Sandu, dar vă spun cu certitudine că peste o perioadă oarecare va recunoaște acest Guvern. Asta a fost toată discuția dintre Hogan și Plahotniuc. Nu putem spune că el a venit și a făcut amenințări sau a influențat cumva procesul”, a dezvăluit Filip.

Amintim că, la începutul lunii iunie 2019, PDM a refuzat categoric să cedeze puterea noii majorități parlamentare create între PSRM și Blocul ACUM. În procesul de mediere a intervenit atunci ambasadorul SUA, Dereck Hogan, care se presupunea pînă în prezent că a făcut presiuni asupra lui Vlad Plahotniuc, care atunci era lider al democraților și acesta a cedat guvernarea și a fugit din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?