X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip, despre cum țara noastră ratează un acord de peste 60 de milioane de dolari

29 mar. 2021,, 09:15   Politică
3856 7

După ce Ambasada României în Republica Moldova a anunțat că acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la 27 aprilie 2010, s-a încheiat ieri, la zece ani de la intrarea sa în vigoare, iar țara noastră ratează un alt acord de peste 60 de milioane de dolari, Pavel Filip a venit cu o reacție în acest sens.

“Republica Moldova pierde astăzi 60 mln euro grant din partea României. În perioadă de criză catastrofală, să ratezi pur și simplu bani oferiți gratis: mai mare prostie nu s-a mai văzut. Cui decontăm acești bani: Maiei Sandu sau lui Igor Dodon? Cine totuși își asumă pierderea: cei care au un Guvern și îl controlează sau cei care conduc Președinția și refuză să instaleze un alt guvern? Cine se face responsabil de acest eșec? Îl adăugăm la cei 42 de morți azi? La cei 400 oameni care au murit săptămîna asta? La cei 5000 morți pînă acum?

Acordul cu România e doar prima rîndunică. Urmează, la fel, să pierdem cele 500 mln dolari de la FMI, cele 100 mln euro de la UE? Și, cel mai grav, urmează să mai pierdem oameni din cauza lipsei de responsabilitate. Înțelegem că mai bine nu va fi și că oamenii nu trebuie să aibă mari așteptări. E clar: sîntem pe cont propriu. Urmează să conectăm instinctul de supraviețuire. Să avem grijă. Virusul nu alege. Mor și cei care vor anticipate, și cei care vor guvern”, a menționat Pavel Filip.

Amintim că, acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova , semnat la 27 aprilie 2010, și-a încetat valabilitatea la 28 martie 2021, la zece ani de la intrarea sa în vigoare, scrie publika.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova, autoritățile române au solicitat ca acordul să fie prelungit, însă din cauza răspunsului tîrziu oferit de autoritățile de la Chișinău, acordul nu va fi prelungit.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?