X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip despre expulzarea cetățenilor turci: Profesorii nu au fost extrădați la solicitarea turcilor

12 oct. 2018,, 07:30   Politică
5655 5

Cei șapte cetățeni turci, care au fost declarați indezirabili și expediați în Turcia, nu au fost extrădați la solicitarea acestei țări. Aceste persoane au fost declarate indezirabile și au fost îndepărtate așa cum prevede legea Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

Premierul a declarat că în cadrul unei întrevederi cu omologul său turc a primit o solicitare expresă privind închiderea liceului „Orizont”. „Răspunsul meu a fost ferm că liceul „Orizont” este o instituție care funcționează în cadrul legal din Republica Moldova. De aceea, atît timp cît această instituție va respecta legea, atît timp va funcționa și nu o să ne indice nimeni ce să facem cu această instituție. Și ne-am ținut de cuvînt”, a menționat oficialul.

Potrivit lui, a doua oară, chiar președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a venit cu aceeași solicitare și iarăși a fost respinsă. „Nu au fost extrădați acești profesori la solicitarea turcilor. Aceste persoane au fost declarate persoane indezirabile și au fost îndepărtate așa cum prevede legea Republicii Moldova”, a adăugat politicianul.

În ceea ce privește privatizarea companiei de stat „Air Moldova”, premierul a menționat că aceasta s-a făcut în limitele legii. Potrivit lui, compania a fost administrată prost. „Eu, în calitatea mea de prim-ministru, obțineam cu greu informații despre activitatea economică. Ministrul de atunci nu prea voia să colaboreze și să ofere aceste informații. În același timp, colegii îmi spuneau că lucrurile nu merg prea bine în această companie, am fost în situație să trimit inspecție financiară pentru a obține cifrele, care nu m-au bucurat absolut deloc”, a menționat prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?