X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filat ar putea reveni în politică: Țintește prezidențialele? (DOC)

3 dec. 2019,, 22:32   Politică
7588 10

Prin decizia de eliberare condiționată înainte de termen, instanța de judecată ar fi anulat pedepsele complementare pe care le-a primit ex-premierul Vlad Filat.

Este vorba de interdicția de a ocupa anumite funcții publice timp de cinci ani, precum și retragerea Ordinului Republicii. Cel puțin, asta a declarat ex-ministra Justiției, Olesea Stamate, transmite Noi.md cu referire la Agora.

„Nu înțeleg de ce se eliberează de pedepsele complementare. Una era de a interzice ocuparea timp de cinci ani a anumitor funcții publice. De asemenea, retragerea Ordinului Republicii. Faptul că reduci pedeapsa principală, cu ce justifică eliberarea de pedepse complementare? Acei cinci ani care se referă la ocuparea funcției publice încep după eliberarea din penitenciar”, a spus Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, făcînd referire la încheierea judecătorului.

Avocata Viorica Grecu crede că magistratul a greșit. „Este o eroare, judecătorul poate, printr-o încheiere suplimentară, să o corecteze”, a spus ea.

Amintim că, pe 3 decembrie 2019, ex-premierul Vlad Filat, reținut în 2015 și condamnat la nouă ani de închisoare, a fost eliberat condiționat înainte de termen. Decizia a fost luată de judecătorul Victor Rațoi, cel care, în octombrie 2015, a dispus arestul fostului prim-ministru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?