Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filat: "Am fost categoric împotriva ridicării imunității lui Voronin"

30 sep. 2020,, 14:45   Politică
2764 2

Fostul prim-ministru Vlad Filat, la un post de televiziune a amintit că, atunci cînd i-a fost ridicată imunitatea și a fost reținut chiar în clădirea parlamentului, a fost creat un precedent foarte periculos.

Atunci nimeni nu s-a întrebat: pentru ce, de ce, au fost încălcate drepturile sau nu? Chiar au răsunat aplauze. Dar a existat o situație similară cu un coleg pe care el l-a protejat, transmite enews.md

"Au vrut să ridice imunitatea domnului Voronin. Eu am fost categoric împotrivă. Am spus că vom concura politic și în continuare. Iar în cazul meu, toată lumea se bucura, aplauda. Au crezut că fericirea a căzut deasupra politicienilor din Moldova, Îl arestează pe Filat. De ce, pentru ce, au fost încălcate drepturile sau nu? Ei nu înțelegeau, nu au auzit cele mai importante momente din declarația mea. Problema nu este în mine, ci în societate în ansamblu. A fost creat un precedent foarte periculos. Pe această conveier au trecut atît de mulți oameni, din primării, președinți de raioane, deputați. Ei arau vioi, încrezători, iar apoi au ajuns în penitenciarul nr. 13 și peste câteva luni au fost distruși", a spus Vlad Filat.

"De ce atît de puțini oameni au reacționat la faptul că fostul dvs. avocat a vorbit despre unele lucruri nepermise?", a întrebat gazda emisiunii.

"Problema este că justiția față de o singură persoană fie este, fie nu este. Cînd se aplaudă din cauza că s-a întîmplat ceva cu o persoană, chiar dacă nici nu o cunoști, trebuie să reacționezi. Am înțeles acest lucru. Pentru că dacă nu faci asta, nici de tine nu se vor apropia. Este important ca oamenii să înțeleagă acest lucru", a menționat Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?