X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Filat se va bucura de libertate în continuare. Hotărîrea, irevocabilă

29 ian. 2020,, 17:17   Politică
5373 0

Vlad Filat rămîne în libertate. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursurile depuse de Penitenciarului nr.13 și de Administrația Națională a Penitenciarelorî, prin care s-a cerut suspendarea hotărîrii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat.

Adminitrația Penitenciarul nr. 13 a cerut casare deciziei emise de Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) și să fie emisă una nouă, motivînd că „pînă acum a fost o conducere iar acum e alta”. Administrația Națională a Penitenciarelor spune că Vlad Filat nu a îndeplinit cel puțin două condiții din planul individual ce prevede eliberarea condiționată înainte de termen, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

Curtea de Apel Chișinău a respins ambele recursuri. Hotărîrea este irevocabilă.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe lîngă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.

Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?