X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Filat anunță ce va face PLDM la parlamentare

12 mai. 2021,, 09:02   Politică
2912 2

Partidul Liberal Democrat din Moldova va refuza să participe la alegerile anticipate din 11 iulie. Despre acest lucru a anunțat fostul lider al formațiunii, Vlad Filat.

Potrivit lui Filat, această decizie este discutată în cadrul formațiunii după ce au eșuat negocierile privind formarea unui bloc electoral dintre membrii PLDM și cei din PPDA.

„Odată ce nu s-a reușit crearea acestui bloc electoral cu PPDA, vom decide ca PLDM să nu participe la aceste alegeri. Prin atitudinea PPDA pe care a avut-o față de PLDM la acele două întîlniri – a fost una umilitoare. Cred că PAS ar avea șanse să obțină majoritatea în Parlament și ca să nu ajungem pe urmă să deplîngem un procent sau doua de voturi irosite, de aceea vom îndemna oamenii să voteze pentru PAS”, a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

În ceea ce privește plecarea sa din fruntea formațiunii, Filat a menționat că a rămas în calitate de membru al Consiliului Național Politic și că va continua să ia decizii în cadrul partidului, lăsînd să se înțeleagă că deciziile sale vor avea ”greutate”.

În cadrul aceleiași emisiuni, liberal-democratul a mai spus că după ce și-a anunțat demisia din calitatea de lider al PLDM, partidul a fost părăsit de către oameni „foarte apropiați și de încredere” de-ai lui Filat, dar a refuzat să dea nume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?