X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filat explică prezența numelui său în raportul Kroll 2

11 sep. 2020,, 07:58   Politică
3100 0

Vlad Filat se apără și spune că partea moldovenească este vinovată că în raportul Kroll 2 este prezent numele său, pentru că Kroll a operat cu informații oferite de Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

„Apare și este firesc să apară. Este exact ceea ce a prezentat Adriana Bețișor și procurorii ei în mai multe rînduri în diagrame, etc. Înainte de a fi publicat raportul Kroll 2, eu am făcut o postare pe Facebook. Am spus, că în acel raport va apărea numele meu. Pentru că în baza contractului pe care l-a avut BNM cu această companie, sînt anumite stipulări, iar în stipulările respective este negru pe alb scris că informațiile oferite pentru această companie de autoritățile din Moldova. Ele vor fi sistematizate și oferite ca raport. După ce a apărut acest raport Kroll 2, tot ce ține de numele meu ține exact de sentința de condamnare. O sentință ilegală. Eu am avut o comunicare cu cei de la Kroll prin intermediul avocaților, prezentîndu-le punctul de vedere probat prin acte. […]

Numele meu e prezent în raportul Kroll 2 drept rezultat a sentinței de condamnare a mea. Ei au preluat sentința și au pus-o în raport. Și în răspunsul dînșilor la adresările noastre scrie negru pe alb: Noi am inclus în acest raport datele prezentate de instituțiile statului RM. În cazul în care noi am fi avut datele pe care le-ați pus dvs la dispoziție, în acest raport s-ar fi găsit o altă formulare”, a declarat acesta, transmite unimedia.info.

Amintim că anterior, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, au dezvăluit câteva nume din lista primită de la compania Kroll cu benecifiarii fraudei bancare.

La sfârșitul lunii septembrie 2019, Comisia lui Slusari a primit de la Kroll câteva nume cu beneficiarii furtului miliardului. Printre aceștia se numără ex-liderul PDM, Vlad Plahotniuc, fostul premier Vlad Filat cât și persoane din anturajul său, de asemenea, se regăsesc numele deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?