Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filat, despre blocul electoral PSRM-PCRM: Cine va fi primul pe listă?

12 mai. 2021,, 16:00   Politică
3991 10

Fostul premier Vlad Filat spune că nu este clar deocamdată cum va arăta lisa electorală a blocului PSRM-PCRM la alegerile parlamentare.

Filat s-a arătat ușor surprins de intenția celor două formațiuni de a forma un bloc electoral, avînd în vedere că între liderii celor două partide anterior „s-au spus lucruri grave”.

„Cînd am auzit prima dată depre o așa idee năstrușnică mă găndeam că dl Voronin, în stilul lui caracteristic, poate să-l ducă pe Igor Dodon pînă în ultimul moment, după care să-i pună o condiție cum ar fi: „ok, dar fără tine pe listă”. Nu am pretenția că îl cunosc foarte bine pe Voronin, dar am urmărit un pic și am trecut prin perioade și îi știu un pic năravul.

Este greu de comentat și nu e vorba de modul în care au înțeles comportamentul pe care să-l aibă unul față de altul cei doi conducători de partide. Au fost multe acțiuni, acuzații pertinente, cel puțin din partea lui Voronin în raport cu Dodon pe parcursul timpului. Și imaginați-vă că acești oameni urmează acum să meargă în campanie electorală și la ce vor răspunde ei acolo?.

Pînă cînd nu pot să înțeleg cum va arăta el (Voronin- n.r.) la nivel de prezență pe listă: va accepta Voronin să meargă după Dodon, va accepta Dodon să meargă după Voronin? Care va fi proporționalitatea pe listă? Ce se va întîmpla în Parlament după?”, s-a întrebat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?