X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filat s-ar putea întoarce în închisoare. Curtea de Apel ar putea lua astăzi o hotărîre

29 ian. 2020,, 08:44   Politică
6443 4

Magistrații Curții de Apel Chișinău vor examina astăzi, 29 ianuarie 2020, recursul emis de noul director al Penitenciarului nr.13, Tudor Moraru, prin care a cerut suspendarea hotărîrii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat, emisă de Judecătoria Ciocana.

Magistratul Curții care va decide dacă fostul premier revine în pușcărie sau nu este Igor Mînăscurtă, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

Demersul emis de către fostul directorul interimar al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, Andrei Saracuța, către Judecătoria Chișinău, privind eliberarea condiționată înainte de termen a lui Vlad Filat, a fost la data de 12 noiembrie curent.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe lîngă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.


Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?