Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filat: Multă lume încă nu a înțeles ce au adus alegerile de duminică

14 iul. 2021,, 09:15   Politică
80558 19

Rezultatul excepțional al Partidului Acțiune și Solidaritate la recentele alegeri parlamentare, dar și eșecul multor formațiuni politice a fost previzibil.

Despre aceasta a declarat ex-premierul și ex-președintele PLDM Vlad Filat în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4. În viziunea lui, Partidul „Șor” a intrat în Parlament „datorită doar „așa-numitelor magazine sociale”, care și-au îndeplinit misiunea de corupere a alegătorilor”, notează IPN.

Totodată, el consideră că din alegeri în alegeri cetățenii acționează tot mai calificat, dîndu-le la 11 iulie un vot de blam foștilor guvernanți. „Victoria PAS este binemeritată și formează o continuitate cu alegerile prezidențiale din toamna trecută. Nimeni niciodată de pe segmentul dreptei nu a reușit un asemenea scor”, a accentuat fruntașul PLDM, apreciind că la guvernare vine o clasă politică nouă, care, însă, are în față probleme majore, atît imediate, cît și de lungă durată, . „Așteptările oamenilor sînt enorme, poate, chiar mai mari decît în 2009”, a subliniat invitatul în platou.

„Partenerii externi ne vor ajuta, însă atragerea investițiilor va rămîne doar vorbe atîta timp cît nu va fi refăcută justiția pentru a construi un stat durabil, care va servi, în primul rînd, interesele cetățeanului, îi va genera încrederea în stat, într-un aranjament echitabil al lucrurilor”, a menționat Vlad Filat, în prezent reclamant la CEDO. În viziunea lui, toate componentele justiției și sistemul în întregime în prezent nu sînt pe făgașul drept.

Vorbind despre viitorul Parlament, Vlad Filat consideră că PAS va avea nevoie de o opoziție puternică pentru a fi ghidat spre atingerea scopurilor propuse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?