Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Uniunea Europeană oferă 1,8 milioane de euro pentru acţiuni de răspuns la criză în Ucraina și Moldova

1 dec. 2022,, 16:28   Politică
2813 0

Mijloacele financiare suplimentare acordate sub auspiciile inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” sînt utilizate pentru a susţine acţiunile imediate de răspuns la criză şi acţiunile pe termen lung de redresare și recuperare, întreprinse de autoritățile publice locale din Moldova și Ucraina în perioada anilor 2022-2023, pentru sprijinirea refugiaților ucraineni și a persoanelor strămutate din cauza războiului.

Comisia Europeană a anunțat astăzi semnarea unui nou acord financiar în valoare de 1,8 milioane de euro pentru a spori sprijinul direct acordat autorităților publice locale din Ucraina și Republica Moldova care sînt membre ale rețelei „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG).

70% din fonduri vor fi alocate pentru autoritățile locale din Ucraina, iar 30% pentru autoritățile locale din Republica Moldova. Mijloacele financiare suplimentare, împreună cu fondurile realocate anterior în cadrul proiectului M4EG, vor fi utilizate pentru a finanța propuneri în cadrul unui apel pentru inițiative locale menite să contribuie la revitalizarea și redresarea economiei la nivel local și a comunităților afectate de război.

Propunerile vor acoperi două dimensiuni: răspuns și redresare imediată - maxim 30.000 – 50.000 euro per propunere (nu se solicită cofinanțare). Obiectivul este de a răspunde la nevoile imediate ale persoanelor (persoane strămutate intern și refugiați) ale căror case, locuri de muncă și întreprinderi au fost distruse sau afectate de război, precum și a sprijini inițiative de mică amploare de refacere a infrastructurii și a serviciilor.

Banii vor fi alocați și pentru recuperare și anticipare - maxim 70.000 – 100.000 euro per propunere (se solicită cofinanțare de cel puţin 20%). Obiectivul este de a sprijini autoritățile locale afectate de război pentru ca acestea să se reorienteze pe calea dezvoltării durabile și să pună bazele redresării economice, creșterii durabile și modernizării orașelor și localităților.


0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?