Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Există o diferență uriașă între așteptări și rezultatul primelor 100 de zile de activitate a Cabinetului de miniștri. Opinie

12 noi. 2021,, 15:30   Politică
3373 4

În baza rezultatelor primelor 100 de zile ale activității Guvernului Nataliei Gavrilița, putem spune că există o diferență uriașă între așteptările pe care societatea le-a avut după alegeri și rezultatul real.

Această opinie cu privire la primele 100 de zile de activitate a Guvernului sub conducerea Nataliei Gavrilița a fost exprimată de comentatorul politic Victor Ciobanu în cadrul emisiunii "Teritoriul Libertății" cu Lilia Burakovski, scrie lisa.md.

"Într-adevăr, am dori să obținem ceva. Este naiv să așteptăm un rezultat concret din orice proces, dar tendințele ar fi trebuit să se vadă deja. Conform rezultatelor celor 100 de zile, putem spune că există un decalaj uriaș între așteptările pe care societatea le-a avut după alegeri și rezultatul real", a spus Victor Ciobanu.

Potrivit lui, acest lucru creează o situație tensionată în rîndul populației.

"Revenind la subiectul comunicării dintre autorități și cetățeni: după aprobarea tarifelor la gaze, trebuiau să explice de dimineață pînă seara despre compensații, despre relația dintre prețuri și tarife. Nu vedem o astfel de comunicare. Iar după gaz va urma și restul - lumina, căldura, apa. În paralel cu aceasta - prețurile la toate. Într-o astfel de situație, trebuie de discutat cu cetățenii. Dacă nu se va face acest lucru – vor urma tensiuni în rîndul societății", a spus expertul.


În opinia sa, criza pandemică și cea a gazelor va fi urmată de o criză economică. Inflația va fi înaltă.

"Și deja acum Ministerul Economiei ar trebui să vină cu declarații de politică privind compensațiile, investițiile și așa mai departe. Miniștrii ar trebui să participe în fiecare zi la emisiuni și să explice cetățenilor ce se întîmplă și cum să facă față", a rezumat Victor Ciobanu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?