Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Care sînt șansele ca Maia Sandu să semneze decretul de numire a Guvernului Golovatiuc

26 mar. 2021,, 11:40   Politică
5332 6

Igor Dodon spune că Vladimir Golovatiuc are o echipă și un program de guvernare, iar acum decizia rămîne pe seama Maiei Sandu să numească acest Guvern.

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că Vladimir Golovatiuc, înaintat de majoritatea parlamentară la funcția de premier, are șanse să conducă un Legislativ, transmite sputnik.md.

"Noi sîntem gata cu componența Guvernului, cu proiectul de program al acestui Guvern, iar dacă Maia Sandu semnează astăzi acest decret, dacă întîmplător o să-i ajungă înțelepciune, atunci acest Guvern va fi votat săptămîna viitoare în Parlament și va obține 51 de voturi și de atunci se va începe munca și stabilizarea situației. Cu regret, cred că Maia Sandu nu va înțelege, ambițiile sînt prea mari. Va bloca în continuare situația care va duce la haos total", a spus Dodon.

Liderul socialiștilor mai spune că, în cazul în care totuși președintele țării, Maia Sandu, va semna decretul de numire a Guvernului Golovatiuc, șeful statului va avea doar de cîștigat.

"Stimată doamnă președinte, nu trebuie să vă temeți. Este responsabilitatea mare pentru noi și Guvern și toate atribuțiile vor fi la Guvern. Eu să fi fost în locul dumneavoastră, semnam. Situația este dificilă. Riscul este al nostru. Dumneavoastră stați pe cal alb și ne criticați. Cînd e Guvernul nostru - e toxic, dar cînd e Grosu, nu este. Standarde duble din partea președintelui țării", a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.


Liderul PSRM a reiterat că socialiștii nu vor accepta declanșarea alegerilor anticipate, în condițiile în care țara se confruntă cu o criză pandemică și cetățenii nu sînt vaccinați împotriva COVID-19. În același timp, chiar dacă Guvernul Golovatiuc nu va fi învestit, socialiștii anunță că vor avea alte priorități.

"Dacă Guvernul nu va fi învestit, mă voi implica personal să aducem vaccinuri, voi solicita de la deputați PSRM să facă rectificări la bugetul de stat ca să fie realocate resurselor pentru acoperirea necesităților în lupta cu pandemia, să ajutăm păturile social-vulnerabile, impuls mediului de afaceri. Avem bani în rezervele de stat, dar nu-i folosim, Ei trebuie investiți în economie", a mai spus Dodon.

Liderul PSRM a mai anunțat că săptămîna viitoare va merge la Moscova și va încerca să aducă vaccinuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?