X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Are șanse Andrei Năstase să devină prim-ministru? Opinia deputaților

5 mar. 2021,, 15:20   Politică
5684 7

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Moldova este dispusă, teoretic, să examineze numirea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, dar deputații PAS nu văd nici un rost în aprobarea unui nou Cabinet de Miniștri sub conducerea acestuia sau a altcuiva, deoarece acest lucru va împiedica organizarea cît mai rapidă a alegerilor parlamentare anticipate, la care tinde PAS atît de mult.

Astfel de poziții a formațiunilor sale politice au exprimat deputatul din partea PSRM Gaik Vartanean și deputatul PAS Vladimir Bolea, vorbind în emisia unui post privat de televiziune, transmite Noi.md.

"Sîntem deschiși la diferite propuneri, pentru diferiți candidați. De exemplu, candidatura lui Andrei Năstase. Eu nu spun că sîntem gata să votăm pentru aceasta, dar teoretic, sîntem gata să o examinăm", a spus Gaik Vartanean.

"Priviți, noi nu am votat pentru un guvern care să aibă trei vicepreședinți PAS, pentru că ne interesează organizarea cît mai rapidă a alegerilor anticipate. Și singura cale pentru alegeri anticipate este să nu votăm din nou, iar pe 24 martie acest Parlament poate fi dizolvat și mergem la alegeri anticipate în două luni. Și voi mai înainte părea că vreți acest lucru. Și ce legătură are Năstase și toți ceilalți? Noi în general nu examinăm candidatura nimănui, pentru că nu am votat pentru a noastră. Ar trebui să fie alegeri anticipate, ele ar trebui să aibă loc", a spus la rîndul său Vladimir Bolea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?