X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Încă un candidat la șefia Primăriei Bălți

5 oct. 2021,, 09:35   Politică
2808 3

Viceprimarul de la Bălți, Nicolai Grigorișin, anunță că va participa la alegerile pentru funcția de primar general al mun. Bălți, în calitate de candidat independent.

„Nu sînt politician, sînt gospodar. Dacă bălțenii vor decide că merit această funcție, înseamnă că am lucrat corect și voi lucra în continuare și voi rezolva problemele acestora”, a declarat acesta.

Totodată, a menționat că urmează că colecteze semnături.

Deputatul PAS, Boris Marcoci, candidat pentru fotoliul de primar la Bălți, a depus, ieri, actele la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrat în cursa electorală.

Pînă în prezent și-au anunțat intenția de a participa la alegerile din Bălți fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru. Aceasta va candida în calitate de candidat independent.


Totodată, vineri Comisia Electorală Centrală a înregistrat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Astfel, blocul urmează să înainteze un candidat.

Alexandr Nesterovschi este candidatul pe care PSRM voia să îl propună pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Despre asta a anunțat ieri liderul PSRM, Igor Dodon.

Pe 21 noiembrie vor avea loc alegeri la Bălți. Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinul parlamentar din 11 iulie.

Intenția de a participa la alegerile locale din Bălți a mai fost anunțată anterior și fosta membră a Platformei DA, Arina Spătaru, dar și de cunoscutul om de afaceri și politician din Bălți, Nicolae Chirilciuc.

Nicolae Chirilciuc a menționat că a luat această decizie după numeroase întîlniri cu locuitorii orașului, conaționalii, după ce a studiat situația din oraș, și cu sprijinul bălțenilor intenționează să ridice orașul său natal din ruine, să-l reînvie, să construiască un nou oraș al viitorului, un oraș frumos, modern de vis.»

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?