X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dubla identitate a lui Plahotniuc: Procurorii au intentat un dosar penal

22 noi. 2019,, 17:01   Politică
5199 3

Procuratura Anticorupție a pornit pe 29 octombrie o cauză penală pe faptul obținerii de către fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova, cu o altă identitate.

Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

Potrivit legislației, infracțiunea respectivă se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV a declarat că fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și ex-vicepreședintele PDM Serghei Iaralov ar avea dublă identitate în Republica Moldova. În cazul lui Plahotniuc este vorba de un pașaport moldovenesc în care sînt indicate un alt an și dată de naștere, o altă adresă juridică în Chișinău.

„În luna decembrie Agenția Servicii Publice (ASP) a eliberat cîteva pașapoarte, unul pentru Serghei Iaralov, iar altul pentru Vladimir Plahotniuc. Acest lucru este confirmat. Director în acea perioadă era Sergiu Răileanu. Cum s-a reușit într-un regim secret să fie livrate niște documente, inclusiv în baza unor certificare de naștere, eliberate în anul 2017 pe nume false”, s-a întrebat Chiril Moțpan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?