X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PDM declară că nu își dorește alegeri anticipate

5 mai. 2020,, 07:50   Politică
3648 1

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova /PDM/ s-a întrunit ieri într-o ședință care a durat aproape 7 ore.

Subiectele de discuție au fost situația internă în partid, relația cu partenerii de guvernare, activitatea partidului în cadrul coaliției, precum și plecările unor membri din partid. La final, liderul formațiunii, Pavel Filip, a specificat că o eventuală criză politică ar fi fost catastrofală pentru Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la ședință, deputații PDM au făcut o analiză a recentelor evoluții pe scena politică și a eventualelor scenarii. ”PDM nu va tolera imixtiuni din afară în activitatea formațiunii. Am analizat și activitatea în coaliție, sîntem foarte diferiți, dar am ajuns la concluzia că pasul făcut de PD atunci a fost unul corect, ce nu aruncă țara în haos, pentru că suprapunîndu-se pe starea pandemică, o eventuală criză politică ar fi fost catastrofală pentru R. Moldova. Alegerile anticipate pot fi provocate în două cazuri: cînd nu se instalează un Guvern sau Parlamentul nu activează trei luni. Vă imaginați ce impact ar avea asta asupra stării de lucruri din țară?”, a opinat Filip.

Și președintele formațiunii PDM în Legislativ, Dumitru Diacov, a specificat că astăzi s-a discutat despre organizarea fracțiunii, relațiile cu cei de la guvernare și din opoziție. “A fost o discuție deschisă și principială, cu luări de poziții, în contradictoriu, dar sîntem aici toți și avem ferma decizie de a merge mai departe”, a spus Diacov.

Deputații au dezmințit informațiile privind eventuale încercări de schimbare a președintelui formațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?