X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Democrații, după discuțiile cu Sandu: Alegeri anticipate ar fi "o crimă" în acest moment

16 mar. 2021,, 12:37   Politică
3941 2

Cu puțin timp în urmă s-au încheiat consultările dintre șeful statului Maia Sandu și deputații Partidului Democrat. La final, cei de la PDM au vorbit despre concluziile pe care și le-au făcut după discuțiile cu președintele țării.

Deputații democrați spun că au avut un dialog constructiv cu președintele Maia Sandu și au analizat situația politică și pandemică din țară. Liderul PDM, Pavel Filip, spune că democrații sînt împotriva alegerilor parlamentare anticipate în condițiile actuale, transmite sputnik.md.

"Întrebarea a fost pusă din start: anticipate sau instalarea unui Guvern? Noi am propus să pornim din alt punct pentru aceste discuții, adică de la problemele cetățenilor și să vedem soluțiile. Există probleme prioritare: pandemia, iar PDM crede că oricare polemici și alegeri anticipate sînt o crimă împotriva societății. Cetățenii au nevoie de o mînă fermă care să administreze lucrurile în țară. Avem nevoie de impunerea unei stări de urgență, cu implicarea Poliției ca să fie respectate restricțiile impuse. Se vorbește despre pierderile economice și noi am propus moratoriu și centralizarea finanțelor publice", a declarat Pavel Filip, liderul PDM.

În același timp, Pavel Filip spune că este nevoie de o strategie clară în contextul vaccinării populației. El a reiterat că trebuie deblocată finanțarea externă și modificat Codul Electoral, ca alegerile parlamentare să se desfășoare timp de două zile.

"Am putea să ne încadrăm în șase luni pînă la anticipate, cu un Guvern funcțional, cu finanțare deblocată și un proces de vaccinare eficient. Va fi o crimă să pornim o campanie electorală cu 50% din populație nevaccinată. Alternativa unu este: Guvern Dodon-Șor cu Durleșteanu în frunte. Alternativa doi: Guvernul Ciocoi în demisie să stea în funcție pînă în 2023. Acum mingea este pe terenul Maiei Sandu. Dacă există voință să înainteze un candidat la funcția de premier, atunci pe platforma acestor patru partide parlamentare se poate de găsit un compromis", a declarat Pavel Filip, liderul PDM.


Pînă acum, șeful statului Maia Sandu a mai discutat cu deputații Partidului „Șor” și ai Platformei Pentru Moldova, dar și cei de la grupul parlamentar Pro Moldova condus de Andrian Candu.

Toți deputații au declarat că pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, însă au reiterat că acest proces trebuie făcut pas cu pas, iar deocamdată este nevoie de un Guvern cu drepturi depline care va gestiona situația pandemică din țară.

Președintele Maia Sandu a precizat că va face declarații de presă după discuțiile cu toate fracțiunile parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?