X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PDM cere în judecată ASP anularea deciziei de înregistrare a partidului „Pro Moldova”

27 iul. 2020,, 22:27   Politică
3294 2

Partidul Democrat anunță că a adresat o cerere de chemare în judecată a Agenției Servicii Publice (ASP) pentru a anula decizia de înregistrare a formaţiuni „Pro Moldova”.

Fracţiunea PDM a semnat şi o scrisoare către Agenţia Servicii Publice în care cere anularea înregistrării Partidului politic ”Pro Moldova”, scrie tv8.md.

Într-un comunicat al PDM, aceștia afirmă că motivul invocat este că formaţiunea a fost înregistrată ilegal ca partid, cu grave încălcări ale legislaţiei:

1.Astfel, se interzice înregistrarea unei denumiri care: a) coincide sau, după cum constată organul înregistrării de stat, se aseamănă cu denumirea unei alte persoane juridice deja înregistrate; b) coincide cu o marcă înregistrată în Republica Moldova sau cu o marcă notorie străină. De menţionat că în Registrul persoanelor juridice pe pagina web a Agenţiei Servicii Publice mai sînt înregistrate persoane juridice care conţin denumirea ”Pro Moldova” şi anume – Asociaţia Obştească „PRO MOLDOVA SOCIAL”, Asociaţia pentru Modernizare şi Integrare Europeană ”Millenium Pro Moldova”, Asociaţia Obştească Liga Tinerilor pentru Drepturile Omului ”Pro Moldova” , care au fost înregistrate anterior datei de 18.06.2020.

2.Totodată, nu a fost prezentată permisiunea corespunzătoare acordată solicitantului, în condiţiile stabilite de Guvern, pentru a folosi în denumirea persoanei juridice a denumirii oficiale a statului şi anume ”Moldova”, condiţie obligatorie prevăzută de lege.


3. Nu a fost prezentată lista membrilor partidului politic, în număr de cel puţin de patru mii, cu îndeplinirea condiţiei ca membrii acestuia să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, dar nu mai puţin de 120 de membri în fiecare din unităţile administrativ-teritoriale menţionate.

Precizăm că liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a catalogat aceste demersuri drept abuz, afirmînd că au respectat toate procedurile legale pentru înregistrarea partidului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?