Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ultima oră! PDM își va retrage membrii săi din Guvernul Chicu

7 noi. 2020,, 14:44   Politică
5340 3

Partidul Democrat din Moldova a anunțat că își va retrage membrii săi din Guvernul Chicu imediat după învestirea noului președinte și invită partidele parlamentare la dialog pentru a constitui un nou cabinet de miniștri.

Astăzi a avut loc ședința lărgită a biroului executiv lărgit al Partidului Democrat, la care au participat inclusiv președinții organizațiilor teritoriale ale formațiunii. După lungi dezbateri, partidul a adoptat o declarație. Aceasta a fost citită de președintele formațiunii Pavel Filip, scrie sputnik.md.

„Partidul Democrat din Moldova a luat decizia ca imediat după învestirea în funcție a președintelui ales să-și retragă reprezentanții săi din Guvern pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectînd votul exprimat de către cetățeni. Partidul Democrat invită toate partidele parlamentare autentice la dialog pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă, capabilă să depășească criza, să relanseze economia și să lupte eficient împotriva pandemiei”, a declarat președintele PDM.

Formațiunea consideră că alegerile parlamentare anticipate ar duce la o adîncire a crizei din țară, așa că preferă să poarte discuții cu fracțiunile parlamentare pentru a consitui un nou guvern.

„Republica Moldova a ajuns la un punct de cotitură. Avînd în vedere tendințele ce se prefigurează la nivel internațional, dar și intern, pornind de la consultările și discuțiile cu membrii și simpatizănții săi, Partidul Democrat își reiterează apartenența la valorile democratice și va munci și mai departe pentru realizarea acestor deziderate. PDM consideră că după 2 ani de instabilitate alegerile parlamentare ar fi o catastrofă”, a remarcat Pavel Filip.


Liderul PDM a menționat că și în cel de-al doilea tur de scrurin Partidul Democrat își va menține poziția neutră.

„Avem în față turul al doilea al alegerilor prezidențiale. PDM este consecvent în deciziile sale și va menține neutralitatea în alegerile prezidențiale. Îndemnăm membrii și susținătorii noțștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc”, a declarat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?