X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PDM: Singura soluție sînt consultările cu fracțiunile inițiate de președinție

24 feb. 2021,, 15:43   Politică
2266 6

Partidul Democrat din Moldova consideră că fracțiunile parlamentare și președintele țării trebuie să recurgă la noi consultări. ”Blocajul în care sîntem poate fi rezolvat doar prin dialog. Doar prin dialog putem găsi soluții. Președinția trebuie să inițieze cît mai curînd aceste consultări, altfel devine sursa blocajului, nu sursa soluției”, a declarat astăzi liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

Liderul democraților a menționat că pandemia de COVID-19 a revenit în forță în țara noastră, numărul de noi infectări a crescut alarmant, 30-40% dintre cei testați fiind infectați, paturi în spitale nu mai sînt. Între timp, veniturile la buget rămîn sub nivelul anilor precedenți, deficitul bugetar a atins în decembrie un nivel maxim istoric – 10 mlrd lei. Datoria de stat a ajuns și ea la un maxim istoric de 68 mlrd lei. Investițiile străine au scăzut de 20 ori. Toate ramurile economiei scad. Producția agricolă a scăzut cu 25%, cea industrială cu 6%, transportul de pasageri a scăzut cu 50%, industria de turism a avut de 4 ori mai puțini turiști în 2020.

”În spatele acestor cifre sînt oameni, oameni care vor să știe ce îi așteaptă în continuare. Oameni care vor să știe ce va fi. Să continue, să încerce, să lupte sau să dea mîinile în jos și să plece din țară. Oameni care vor să știe dacă părinții și bunicii lor vor supraviețui acestui COVID nemilos, dacă spitalele vor avea paturi pentru ei, dacă vor putea să-i trateze și să-i salveze. Oameni care vor să știe dacă vaccinul mai vine și cînd, dacă apucăm să ne vaccinăm bunicii și medicii, dacă mai apucăm să le vină rîndul și celor mai tineri”, a declarat Filip.

Iată de ce, PDM consideră că lipsa de acțiune nu rezolvă problema, ci doar o adîncește. ”Cetățenii nu pot sta așa, în așteptare nesfîrșită, în timp ce economia scade, iar oamenii mor de COVID. Soluțiile de ieșire din criza în care ne aflăm sînt nu anticipate sau referendum, ci, mai exact, anticipate sau Guvern? Singura soluție sînt consultările cu fracțiunile inițiate de președinție. Fără consultări riscăm să conservăm situația incertă și, poate chiar mai rău, s-o înrăutățim”, a punctat liderul PDM, precizînd totodată că PDM nu va purta discuții nici într-un caz cu grupul Șor și transfugii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?