Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Anticipatele, între vară și toamnă. Cînd își dorește PAS să fie organizat potențialul scrutin electoral

24 mar. 2021,, 08:21   Politică
3173 0

Scenariul organizării alegerilor anticipate variază de la o formațiune politică la alta. În cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro Tv, candidatul PAS la funcția de premier, Igor Grosu, susține că partidul pe care îl reprezintă optează pentru ideea organizării unui potențial scrutin electoral în vara acestui an.

„Nu vreau să menționez o dată anumită. Noi optăm pentru vară, avem la bază evaluările specialiștilor care spun că vara va descrește numărul de cazuri de infectare cu COVID-19. Unii colegi optează pentru toamna tîrzie, alții ar vrea să fie în 2023. Dacă tentativa eșuează, președintele va merge la CC și CC se va pronunța dacă sînt întrunite condiții legale de dizolvare a Parlamentului. Va urma o rundă de consultări pe platformă parlamentară. Cred că în situația în care ne aflăm vara nu va pleca prea multă lume în concediu”, a declarat Grosu, transmite agora.md.

Candidatul PAS la funcția de premier precizează că formațiunea pe care o reprezintă își dorește ca anticipatele să fie organizate vara din mai multe cauze:

„Noi nu optăm pentru toamnă pentru că asta ține de niște termeni cu privire la finanțările din exterior. Trebuie să ne încadrăm într-un calendar și la FMI și în UE se iau niște decizii și trebuie să vii cu un guvern clar și cu angajamente. Momentul adevărului va fi cînd vom veni cu proiectele de lege în Parlament. Aici aleșii poporului vor trebui să decidă: fie demite Guvernul, fie acceptă asumarea răspunderii de Guvern. Așa va apare pe ordinea de zi subiectul anticipatelor”.

Precizăm că pe 22 martie, Înalta Curte a decis că desemnarea lui Igor Grosu drept candidat pentru funcția de premier este constituțională, respingînd sesizarea PSRM. Candidatul a anunțat că va depune la Parlament echipa și programul de guvernare.


Anterior, Igor Grosu spunea că planifică discuții cu fracțiunile parlamentare, menționînd că programul său de guvernare se va baza pe trei piloni: lupta eficientă cu criza pandemică și economică, campania de vaccinare, revenirea la viață normală pentru toți cetățenii; curățarea rapidă de scheme și de corupți a instituțiilor, agențiilor și întreprinderilor de stat și cu participare de stat; declanșarea alegerilor anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?