X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Secțiile de votare suplimentare este o cale de a falsifica alegerile peste hotare. Declarație

31 mai. 2021,, 17:20   Politică
18152 31

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie nu pot fi deschise secții de votare suplimentare peste hotare, deoarece acestea nu pot fi controlate acolo și ar putea fi folosite pentru fraudarea și falsificarea rezultatelor alegerilor peste hotare.

Această opinie a fost exprimată într-un comentariu pentru eNews de deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, comentând declarația președintelui CEC, Dorin Cimil, precum că la alegerile parlamentare din 11 iulie se va deschide un număr record de secții de votare peste hotare - 190.

"Opinia noastră fermă este că nu putem deschide secții suplimentare. Acest lucru este ilegal, cinic și nedemocratic. Ele nu pot fi controlate acolo. Acestea sînt șmecherii pro-europene. O încercare clară de fraudare a alegerilor în străinătate. Pentru că la alegerile prezidențiale au fost deja încălcări: s-a permis votarea cu pașapoarte expirate, oamenii au fost aduși organizat și plătiți", a spus Nicolae Pascaru.

Deputatul PSRM a atras atenția și asupra faptului că acum ei vor să atragă și voluntari, ceea ce va permite utilizarea combinațiilor ilegale.

"Anume așa vrea dreapta să obțină majoritatea. Sincer, nu va reuși. Din 2009, cu sprijinul curatorilor occidentali, ei au distrus țara. Nu sînt profesioniști. Ei nu se vor gîndi la pensii, salarii și vor continua să fure. Ei au furat miliardul, iar acum oamenii îl întorc, au distrus calea ferată, au dat portul maritim Giurgiulești, au vîndut băncile și au distrus sistemul financiar al țării...", a spus el.
Nicolae Pascaru menționează că aceste alegeri reprezintă opoziția alegătorilor din diasporă și din țară.


"Ei vor mai multe secții de votare anume în Europa, pe cînd în Rusia sînt mult mai mulți moldoveni. Aceasta este o problemă foarte mare. Oamenii nu au fost în Moldova de ani de zile, nu știu ce se întîmplă aici. Diaspora trăiește după legile altor țări. Dar ea a fost mereu folosită. Problema este cine și cum va număra voturile peste hotare ", a spus deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?