Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Raportul „Open Dialog” a ajuns la Procuratura pentru Cauze Speciale

5 feb. 2019,, 16:10   Politică
2590 2

Raportul elaborat de Parlament cu privire la elucidarea circumstanțelor de imixtiune a fundației „Open Dialog” în politica internă a R. Moldova a ajuns de la Procuratura Generală la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

La trei luni de la publicarea raportului realizat de o comisie de anchetă, adjunctul șefului PCCOCS, Vitalie Busuioc, a informat că există o cauză penală în curs de desfășurare, motiv pentru care nu poate oferi prea multe detalii despre acest caz.

„Este o cauză penală în curs de desfășurare în cadrul căreia operăm și cu colegii de peste hotare. Nu facem din acest lucru un secret, dar oferim informații dozate”, a menționat Busuioc.

Întrebat la ce etapă se află investigațiile, procurorul a declarat că la moment sînt acumulate informațiile de la „colegii de peste hotare”, iar atunci cînd se va trece la o etapă mai activă, de documentare a infracțiunii, mass-media va fi informată.

Anterior în presă au apărut informații precum că Președinta Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlovska, a fost citată de PCCOCS. Solicitat să informeze ce alte persoane au fost citate în această cauză, Busuioc a menționat că au fost citate mai multe persoane, dar nu ne poate spune cine anume.


Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” a fost constituită la 4 octombrie 2018 la inițiativa democraților. PD afirmă că organizația Ludmilei Kozlowska a atacat „în mod constant imaginea statului nostru, clasa politică de la Chișinău, în fața partenerilor de dezvoltare, exercitînd și imixtiune ilegală în activitatea politică moldovenească”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?