X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: Nu voi accepta un premier propus de transfugi

4 apr. 2019,, 11:20   Politică
4564 5

Președintele Igor Dodon reconfirmă că va accepta la funcția de prim-ministru doar o candidatură propusă de o alianță dintre partide, notează Noi.md.

„Dacă va fi coaliție dintre partide, voi propune candidatura Premierului înaintată de aceste partide. Dacă va fi PDM-transfugi, eu nu voi accepta candidatura propusă de o astfel de majoritate, pe care o consider nelegitimă și atunci, cel mai probabil, voi propune o candidatură din partea celui mai mare partid parlamentar. O va susține sau nu Parlamentul – vom vedea. În acel caz se fac 2-3 încercări și mergem la anticipate”, a explicat Dodon într-un interviu pentru tribuna.md.

În opinia oficialului, formarea unei coaliții între PD și deputați din alte fracțiuni parlamentare este un scenariu riscant pentru democrați.

„Ei au făcut acest exercițiu în 2016 și nu cred că e cazul să meargă în 2019 pe aceeași abordare, or acum nu e aceeași toleranță din afara țării cum era atunci. De aceea și spun: șansa anticipatelor e de 60%, iar a unei coaliții – 40%”.

Solicitat să comenteze afirmația unor analiști politici precum că Moscova nu ar accepta o guvernare PSRM-PDM, Igor Dodon a precizat că nu este vorba de un ultimatum.


„Nu credem că trebuie să ne permitem noi să punem ultimatumuri și nouă să ni se pună ultimatumuri. Da, noi înțelegem că sîntem o țară micuță, dar dacă nu vom merge după interesul național și vom reieși din ultimatumurile spuse de comentatorii politici din Est sau Vest, atunci RM nu va avea viitor și tot timpul vom fi aruncați de pe un val pe altul. Dar dacă vom reieși din interesul național, sincer, cinstit, cu o poziție clară, atunci, chiar dacă cuiva nu-i va plăcea din Est sau din Vest, ne va respecta, pentru că avem poziția noastră”, a concluzionat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?