X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon s-a întîlnit cu ministrul de externe al Poloniei

12 iul. 2019,, 15:20   Politică
3115 0

Șeful statului a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, care se află într-o vizită în țara noastră.

Oficialii au discutat chestiuni ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale, în contextul în care la 14 iulie cele două țări marchează 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

”Am subliniat că Polonia rămîne unul din cei mai activi parteneri europeni, ocupînd locul 8 la capitolul schimbului comercial, volumul căruia a atins în anul 2018 circa 300 de milioane de dolari. Totodată, această țară este cel mai mare importator al vinurilor moldovenești și printre cei mai mari investitori europeni în Moldova cu un volum de investiții de peste 220 milioane de lei. Am mulțumit părții polone pentru sprijinul financiar acordat țării noastre în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare, ceea ce reprezintă un suport real pentru continuarea reformelor interne de modernizare a ţării. Am salutat faptul că avem semnate 37 de tratate cu Polonia în diverse domenii de activitate: politic, comercial-economic, financiar, transport, al securităţii sociale, sănătăţii şi ştiinţelor medicale”, a declarat Dodon.

Șeful statului a reconformiat în mesajul său că Moldova are o șansă unică pentru o dezvoltare durabilă datorită consensului larg național și sprijinului din partea partenerilor externi.

”Administrația prezidențială împreună cu Parlamentul și Guvernul depune toate eforturile necesare pentru restabilirea relațiilor pragmatice cu partenerii de dezvoltare și promovarea unei politici externe echilibrate”, a adăugat Dodon.


În cadrul întrunirii, Igor Dodon a fost invitat să participe la ceremoniile comemorative prilejuite de aniversarea a 80-a de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, la 1 septembrie 2019 în Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?