Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon anunță un posibil referendum privind Stadionul Republican

13 dec. 2019,, 13:30   Politică
4565 7

Viitorul sediu al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău ar putea fi construit în alt loc decît pe terenul Stadionului Republican.

Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care spune că în discuțiile purtate la acest subiect cu ambasadorul SUA în țara noastră i-a prezentate alte patru oferte, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

„Sînt cîteva documente aprobate de Republica Moldova, dar este și nemulțumirea locuitorilor pe acest subiect. Am avut mai multe întîlniri cu amabasadorul SUA. Noi le propunem să examineze patru alte opțiuni de teren, ca să nu construim pe terenul Stadionului Republican, dar în altă parte.

Așteptăm o poziție din partea lor, dacă Sînt gata să schimbe locul. Probabil în această săptămînă vom primi un răspuns. Noi respectăm poziția și relația cu partenerii americani. Ei ne-au ajutat foarte mult, ne-au construit drumuri. Vrem ca acest parteneriat să fie și mai departe.

Dar, sper ca și ei să înțeleagă că dacă locuitorii Sînt împotrivă trebuie să găsim un compromis. Poate să facem un referendum în Chișinău ca oamenii să se expună, dacă nu vor fi de acord să construiască în altă parte. Aceasta este o întrebare care acum e la etepa de discuții”, a declarat președintele Igor Dodon.


Subiectul vînzării terenului pe care se află fostul Stadion Republican pentru construcția ambasadei SUA nu este unul nou. Un proiect de hotărîre în acest sens a trecut de Guvern în vara anului trecut, mai apoi fiind votat în Parlament, unde a fost contestat de deputații socialiști. Ulterior, președintele Igor Dodon a refuzat să promulge legea prin care terenul trece în proprietatea Statelor Unite, fapt pentru care a fost suspendat, prerogativele sale fiind preluate în acest sens de președintele Parlamentului de atunci, Andrian Candu.

În iulie curent, Guvernul condus de Maia Sandu a aprobat o nouă Hotărîre privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei Statelor Unite ale Americii în țara noastră. Documentul urma să fie ratificat și de Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?