Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Dodon, mesaj pentru guvernare: „Graba strică treaba”

13 aug. 2021,, 11:13   Politică
2576 9

Deputatul BeCS și fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că noua guvernare se grăbește să ia anumite decizii și votează pe bandă rulantă inițiative legislative care prezintă un real pericol pentru statul de drept.

”Graba strică treaba, ceea ce se întîmplă acum în Parlament este un exemplu prost pentru normele democratice și pentru statul de drept. Este abia o lună de la alegeri, eu ca și toți cetățenii așteptăm rezultate. Le doresc succes”, a declarat Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Totodată acesta a comentat și proiectul legislativ prin care se cere evaluarea procurorului general și o posibilă demitere a acestuia.

”Vreau să vă amintesc că actualul procuror a fost desemnat de către o comisie creată de Guvernul Maiei Sandu, să îi dau acum calificative cred că nu va fi corect, dar vă propun să analizăm în comparație. Din 2009 încoace, noi nu am avut deschise dosare politice, dimpotrivă au fost închis dosarele politice. Nu am avut dosare de persecuție a agenților economici și am avut mișcări înainte pe dosare de rezonanț”, a mai spus deputatul.

Dodon a precizat că noua putere de la Chișinău trebuie să își concentreze atenția pe problemele cu adevărat importante pentru populație.


”La 1 octombrie expiră contractul de livrare a gazelor, un contract favorabil pentru RM care ne-a permis să micșorăm tarifele la gaz anul trecut. Acest contract expiră la 1 octombrie, iar noul Guvern trebuie să se miște destul de repede pentru că prețurile cresc și depinde de capacitatea lui prețul cu care vom cumpăra gazul din toamnă. Noi sîntem gata să acordăm tot suportul”, a declarat socialistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?