Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Va susține Igor Dodon un guvern propus de Maia Sandu?

21 ian. 2021,, 11:27   Politică
7034 6

Fostul șef de stat Igor Dodon spune că președinta Maia Sandu trebuie să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru, iar deputații vor decide dacă vor vota pentru noul cabinet sau nu.

„Părerea mea personală este că nu trebuie învestit un Guvern propus de Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon, la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV, scrie unimedia.

„Maia Sandu nu dorește să învestească un Guvern pentru că își face griji de ratingul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate. Dacă alegerile anticipate parlamentare ar avea loc acum, ei cred că ar acumula mai multe voturi, decît dacă acestea ar avea loc peste 6 luni, de exemplu.

În orice situație, eu cred că nu trebuie votat un Guvern propus de Maia Sandu. Aceasta este părerea mea personală și cred că alegătorii noștri au aceeași părere. Însă, decizia va fi luată de către Partidul Socialiștilor, la o ședință care va avea loc după ce se va nominaliza un candidat la funcția de premier”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a criticat acțiunile președintei în special privind demisia Guvernului condus de Ion Chicu. „Se joacă în „nisipieră”, ba cer demisia Guvernului, ba veniți înapoi...”, a spus Dodon.


PSRM a cerut Curții Constituționale să se pronunțe asupra unui termen în care președintele trebuie să nominalizeze un prim-ministru. Asta după ce Guvernul rămîne interimar, de la demisia premierului Ion Chicu din 23 decembrie 2020.

La rîndul său, Maia Sandu a declarat că va veni săptămîna viitoare cu o decizie privind pasul următor pentru depășirea crizei politice.

„Chiar dacă un Guvern pe care îl voi propune va fi votat, este clar că în actualul Parlament nu există o majoritate care să susțină inițiativele acestuia și va fi mereu boicotat”, a explicat Maia Sandu, precizînd că alegerile parlamentare anticipate sînt singura soluție pentru actuala situație politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?