X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Sandu m-a mirat prin faptul că a coborît la nivelul unui limbaj care nu-i face cinste

30 sep. 2019,, 10:40   Politică
10097 5

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că premierul Maia Sandu l-a surprins prin faptul că a coborît la nivelul unui limbaj care nu-i face cinste.

Șeful statului a declarat despre acest lucru într-un interviu acordat Tribuna.md, comentînd declarațiile foarte dure din partea partenerilor de coaliție - Andrei Nastase și Maia Sandu - privind discursul președintelui la ONU. În același timp, prim-ministrul l-a acuzat pe șeful statului de lipsă de bărbăție.

Vorbind despre faptul dacă aceste declarații tari vor afecta relațiile din coaliție, Igor Dodon a menționat că Andrei Năstase participă la campania electorală și probabil că trebuie să facă o mulțime de declarații de acest fel pentru spectacolul său electoral.

”De aceea nu mă surprind declarațiile lui. El spune şi face multe lucruri năstruşnice în ultima perioadă ca să se facă remarcat, dar nu trebuie să uite că după alegerile locale trebuie să se întoarcă la aceeași masă de lucru cu cei pe care acum îi abordează într-o manieră destul de neprietenoasă şi ar putea să se trezească că stă singur la masă, că nu mai vrea nimeni să stea lîngă el”, a declarat Președintele Moldovei.

”Însă Maia Sandu m-a surprins, a coborît la nivelul unui limbaj care nu cred că îi face cinste. Dacă relaţiile dintre noi s-ar fi rezumat la măsurarea nivelului de bărbăție, Andrei Năstase şi Maia Sandu erau şi astăzi în opoziţie, se luptau prin declaraţii cu Plahotniuc, nu ar fi ajuns niciodată în funcții de premieri şi miniştri la guvernare. De aceea, prefer să tratez aceste derapaje de limbaj ca simple descărcări ale unor emoții sau frustrări şi să nu le dau o importanţă care să afecteze relațiile noastre” a subliniat șeful statului.


”Eu cred că mai util este ca acum să discutăm despre maturitatea noastră politică, despre cum putem să demonstrăm o abordare echilibrată şi eficientă în actul de guvernare. Oamenii trebuie să ne dea aprecieri, nu să ne dăm noi între noi. Iar oamenii o să ne judece nu după discursurile noastre, dar după ceea ce facem efectiv pentru ca viața lor să fie mai bună. Asta așteaptă ei de la noi, nu să vadă că ne aruncăm săgeţi”, a conchis Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?