X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Terenul fostului Stadion Republican încă nu-i al americanilor (VIDEO)

28 iun. 2019,, 15:10   Politică
5838 1

Teritoriul fostului Stadion Republican nu aparține încă americanilor. Este declaraţia șefului statului, Igor Dodon, făcută în cadrul unei emisiuni de pe canalul de televiziune N4.

„În primul rînd, există doar o lege aprobată de Parlament, care prevede lansarea procesului de transfer al acestui teritoriu către ambasada SUA sau guvernul SUA pentru construirea unei ambasade. Știți că nu l-am semnat, am fost suspendat din funcţie și așa mai departe. Mai mult nu este nimic”, a remarcat Dodon. În acelaşi timp el a subliniat că decizia Guvernului Filip de a transmite teritoriul stadionului pentru construirea ambasadei SUA, adoptată la 11 iunie 2019, este ilegală.

„Am discutat recent cu reprezentanți ai ambasadei, un contract de vînzare-cumpărare între Moldova şi SUA nu a fost încă semnat. În primul rînd, acesta este un teritoriu proprietate publică. În al doilea rînd, ei nu au decis încă dacă au nevoie de acest teritoriu sau nu. Din cîte înţeleg, ei trebuie să verifice toate condițiile tehnice, dacă se poate de construit acolo sau nu. Cred că trebuie să vină specialiștii care vor discuta cu Guvernul. Doar ulterior acestor discuţii se va lua o decizie”, a subliniat Dodon.

Menţionăm că, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul de vot Votum.md, majoritatea covîrșitoare a celor care au votat se pronunţă împotriva vînzării terenului fostului Stadion Republican din Chișinău către ambasada SUA.

Acum cîteva zile, omul de afaceri și activistul civil, Dmitri Voloşin a adresat ambasadorului SUA o scrisoare deschisă, în care a chemat partea americană la găsirea, împreună, a unui compromis referitor la Stadionul Republican.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?