X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon a comentat hotărîrea Curții Constituționale

23 feb. 2021,, 17:19   Politică
2857 20

Decizia Curții Constituționale era una absolut previzibilă, a reacționat liderul PSRM, Igor Dodon, după ce instanța a declarat neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu.

"Nu am nici un fel de satisfacție politică după decizia CC. Nici eu, nici colegii mei din PSRM nu am cîștigat nimic din această decizie, ea nu dă cuiva satisfacție politică, dar vine să oprească derapajul constituțional al președintelui, după ce aceasta a demonstrat din nou că operează cu duble standarde și că noțiunea de stat de drept este valabilă pentru fiecare cetățean, în afară de presedintele țării, care se poziționează pe sine deasupra tuturor legilor și, cel mai grav, deasupra Constituției țării", a comentat Dodon.

Igor Dodon a reiterat că în opinia sa acțiunile Maiei Sandu constituie uzurparea puterii de stat.

"După falimentul ei ca prim-ministru, urmează ca toată lumea să se convingă de falimentul ei ca șef de stat. Timpul le pune pe toate la locul lor. Și, mai devreme sau mai tîrziu, doamna președinte împreună cu complicii ei din PAS vor răspunde în fața legii pentru uzurparea puterii de stat, act care deja nu se mai află la faza de tentativă, dar este în plină desfășurare", a mai declarat liderul PSRM.

El a cerut Maiei Sandu "să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru".


"Menționăm aici în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită. Fiecare zi în care președintele întîrzie această numire reprezintă o adîncire a crizei, o intensificare a haosului și consecințe tot mai grave pentru cetățeni, pentru care dînsa urmează să poarte responsabilitate", a mai spus politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?