Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon a îndemnat moldovenii să meargă duminică la vot

29 oct. 2020,, 11:19   Politică
3389 0

Candidatul independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon, a răspuns la mai multe întrebări venite de la cetățeni, dar și de la jurnaliști, în cadrul ultimul episod de pînă la alegerile prezidențiale, din 1 noiembrie 2020, a emisiunii sale de pe Youtube.

La final, Dodon a îndemnat oamenii să iasă duminică la vot, pentru a nu admite repetarea turului I al scrutinului, din cauza absenteismului, transmite unimedia.info.

(10:02) Dodon, despre eventuale proteste postelectorale: „Eu voi recunoaște alegerile, indiferent de rezultat, pentru că toți cunoașteți că scrutinul nu poate fi fraudat. NU mai chemați oamenii în stradă, ca să vină diferiți gopnici cu echipe de boievici și să distrugă instituțiile de stat. Nu destabilizați situația, bumerangul va lovi tot în dvs. Exit-poll-uri la telefon? Unde s-a mai auzit așa ceva? Să mai cheltuiți vreo 3 milioane de euro? Știți care e situația, așa că nu recurgeți la destabilizări. Mă refer atît la oponenți, cît și la partenerii noștri de dezvoltare, în special cei occidentali, care-i finanțează prin granturi”.

(09:58) „Ce tată nu-și dorește fată? Dacă va da Dumnezeu, bine, dacă nu, soția spune: avem trei feciori ne vor aduce trei fete”, a spus Dodon, fiind întrebat dacă nu și-ar dori și o fiică.

(09:44) Igor Dodon a fost întrebat cine gătește mai bine: soția, mama sau soacra. Președintele a spus că fiecare gătește minunat anumite bucate, specifice regiunii de unde sînt: „Mama face sarmale extraordinare, mama-soacră face năut cu carne de rață, deși eu nu sînt mare gurmand, dar e foarte gustos. Soția e cu din astea dietetice, să fim zvelți, sănătoși, iată astăzi dimineață mi-a pus niște frunze în farfurie....zic ce cu asta. Ce m-a mirat zilele acestea, fiul meu mijlociu făcea steak-uri, de unde s-a luat el așa bucătar la noi, nu știu, dar eram foarte surprins”.


(09:36) Președintele consideră că legea trebuie modificată, astfel încît unele categorii de funcționari, în special cei de la conducerea țării, să nu aibă dreptul să dețină o altă cetățenie decît cea a Republicii Moldova: „5 din 8 candidați au a doua cetățenie. Ale cui interese va apăra un așa șef de stat? Eu consider că legislația trebuie modificată și voi promova acest lucru”.

(09:34) Un moldovean, ce e stabilit în Rusia de mai mult timp, i-a cerut șefului statului să urgenteze procedura de a renunța la cetățenia Republicii Moldova, pentru a se putea angaja în cîmpul muncii în țara în care locuiește: „Cele mai multe solicitări de acest fel vin de la moldovenii stabiliți în Germania”, a spus Igor Dodon.

(09:27) Igor Dodon s-a invitat la nunta unor tineri, care i-au solicitat ajutor să se poată deplasa unul la altul. Se pare că din cauza restricțiilor impuse de pandemie, tinerii îndrăgostiți au rămas blocați - unul în Moldova, altul în Rusia: „Vă vom ajuta și o să vin și la nunta voastră, dacă mă invitați”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?