Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Dodon reiterează că anticipatele nu pot avea loc în această perioadă

29 mar. 2021,, 10:07   Politică
2387 2

Președintele PSRM, Igor Dodon, nu și-a schimbat poziția și reiterează că alegerile parlamentare anticipate sînt inadmisibile în condițiile escaladării pandemiei.

Dodon cere desemnarea de urgență a candidatului la funcția de premier înaintat de majoritatea parlamentara pentru a interveni operativ în lupta cu pandemia, scrie tv8.md.

„Și în această situație președintele țării împreună cu partidul său PAS nu văd altceva, decît să arunce țara urgent în haosul alegerilor anticipate”, a scris Dodon în această dimineață pe pagina sa de Telegram.

Președintele PSRM o cheamă pe Maia Sandu să respecte Legea Supremă și să-l desemneze imediat pe candidatul Vladimir Golovatiuc, înaintat de majoritatea parlamentară la funcția de premier.

Totodată, Dodon spune că orice zi de întîrziere, zecile de mii de cazuri noi și miile de decese vor rămîne pe conștiința politicienilor populiști și iresponsabili.


Amintim că astăzi, 29 martie, reprezentanții fracțiunii sînt așteptați la consultări cu șefa statului, Maia Sandu. Discuții urmează să aibă loc la ora 13:30.

Pe 26 martie curent, în plenul Parlamentului, fracțiunea PSRM a prezentat o declarație prin care și-a prezentat dezacordul față de dizolvarea Legislativului. Declarația a fost votată atunci.

Totodată, majoritatea parlamentară, pentru care au semnat și deputați din platforma „Pentru Moldova”, și-a reiterat poziția privind susținerea candidatului la funcția de prim-ministru înaintat anterior – Vladimir Golovatiuc.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc, a fost înaintat la funcția de premier, după ce Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura la funcția de prim-ministră. Desemnarea lui Golovatiuc a avut loc în timp ce șefa statului semnase un decret privind numirea lui Igor Grosu la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?