Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: „După 15 noiembrie, vom face totul pentru a ne apăra victoria”

13 noi. 2020,, 21:27   Politică
5804 3

După 15 noiembrie, vom face tot posibilul, astfel încît să nu avem destabilizare în țară, și dacă cineva va încerca să ne fure victoria la alegerile prezidențiale în diferite moduri, atunci, desigur, ne vom apăra victoria”.

Acest lucru a fost declarat de Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, candidat independent la funcția de șef al statului, în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de pe postul „RTR Moldova”, transmite Noi.md.

„Un clasic a spus că o victorie este lipsită de valoare dacă nu ești gata să o aperi. Am trecut prin asta în 2009, cînd Voronin pur și simplu a cedat puterea, avînd 60 de mandate în Parlament”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a spus că foarte des oamenii din toate raioanele îl întreabă dacă va apăra victoria.

„Oamenii spun că sînt siguri de victoria mea. Și, de fapt, dacă luăm rezultatele votului doar pentru Moldova, atunci eu am cîștigat în primul tur. Oamenii sînt siguri de victoria mea și cer să ne apărăm victoria. Le-am promis acest lucru. Aceasta este poziția mea, și ea este corectă”, a spus Igor Dodon.


El a spus că nu examinează varianta pierderii alegerilor.

„Sînt sigur că vom cîștiga. Am elaborat diferite scenarii cum vom acționa în caz contrar. Totul depinde de modul în care se vor desfășura aceste alegeri, ce încălcări vor fi. Dacă vor exista încălcări, falsificări, dacă va exista transport organizat în diaspora, pe care vom fi documenta. Vom monitoriza acest lucru îndeaproape. Vom pune la îndoială alegerile în secția de votare, în care oamenii vor fi transportați organizat cu autobuzele. Oamenii sînt duși gratuit la sute de kilometri dacă votează împotriva lui Dodon. Și acest drum costă bani. Este mită sau nu? Vom investiga aceste cazuri separat”, a menționat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?