Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon rămîne președinte cel puțin pînă pe 24 decembrie: Următoarele acțiuni

16 noi. 2020,, 11:38   Politică
5465 3

Pînă pe data de 24 decembrie, Igor Dodon rămîne președintele R. Moldova. Într-o conferință de presă, Dodon spune că, pentru evitarea unei crize politice grave, de azi, va începe discuțiile cu cîteva partide și grupuri parlamentare, printre care PSRM, PAS și PPDA, în vederea găsirii de soluții bune.

„Pîna pe data de 24 decembrie, în caz că instantele vor valida rezultatul alegerilor, o să îmi execut toate atribuțiile de președinte. Avem un guvern funcțional, avem o fracțiune parlamentară, sînt ferm convins că vom avea și o majoritate parlamentară pentru a susține acest guvern. Pentru a nu permite diferite interpretări și pentru a gestiona situația legată de Parlament și pandemie, eu inițiez discuții cu fracțiunile din parlament. Azi voi avea discuții cu PSRM, mîine voi avea discuții cu PDM, după care cu PAS, PPDA și alte grupuri parlamentare pentru a întelege care sînt viziunile lor. Avem cîteva legi importante care trebuie să fie votate în viitorul apropiat”, a declarat Dodon.

Igor Dodon spune că prin acest următor pas se va încerca evitarea unei crize politice, mai ales acum, cînd țara noastră se confruntă cu mai multe probleme - pandemie, secetă, criză economică.

„Cei care vor să creeze crize politice, nu au decît dar să își asume și consecințele să își asume si responsabilitatea. O criză politică ar afecta enorm gestionarea situației legate de pandemie, de blocul social și economic. Personal am trecut prin mai multe etape în politică, eu sînt pregătit pentru orice scenariu, am creat o echipă puternică - echipa PSRM. Eu mă angajez în fața susținătorilor mei că voi face tot polibilul ca să apăr toate angajamentele”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a dat asigurări că, indiferent de verdictul final, va rămîne alături de cetățeni și va apăra poziția democratică, calm, liniștit, dînd dovadă de responsabilitate și caracter.


„Totul va fi bine, stimați prieteni, dar încă odată - calm oponenților. În două trei zile o să se termine. Ce facem mai departe? Doar pe euforie departe nu ajungem”, a conchis președintele în exercițiu.

Amintim că, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Igor Dodon a declarat că nu exclude contestarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, doar ca votul fiecărui cetățean care l-a votat să fie apărat: „Sînt obligat să apăr votul celor care au votat pentru mine, prin toate căile legale - CEC, judecata, Curtea Constituțională”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?