X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, către opoziție: „Să lăsăm deoparte luptele geopolitice”

29 apr. 2020,, 17:36   Politică
4350 4

În contextul în care politicienii aflați în opoziție doresc blocarea încasărilor la buget a 4 miliarde de lei, șeful statului, Igor Dodon, a venit cu un mesaj.

Acesta îi îndeamnă pe actorii politici să lase la o parte luptele geopolitice și să se gîndească la popor, mai ales acum, cînd ne aflăm într-o perioadă de criză.

„Stimați oponenți politici, noi toți sîntem cetățeni ai acestei țări, înțelegem că statul are nevoie de resusre pentru a face față acestei pandemii. Oamenii nu înțeleg de ce doriți să blocați încasările la buget de 4 miliarde de lei. În caz că se blochează acordul de un nou împrumut, atunci bugetul de stat va trebui revăzut și micșorat cu peste 4 miliarde de lei. Nu cred că cineva dintre dvs sînt dușmani ai propriului popor, eu cred că vreți ca în țară să fie mai bine. Haideți să lăsăm deoparte luptele geopolitice și să găsim o soluție ca să nu sufere oamenii simpli”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, președintele țării, cheamă opoziția la discuții, doar ca acordul de un nou împrumut oferit de Federația Rusă să nu fie blocat.

„Oamenii așteaptă ca noi să îi ajutăm, oamenii așteaptă să mărim fondul de subvenționare, să le dăm ajutoare sociale. Eu înțeleg că unora le e totuna, dar încă mai este timp pentru a da dovadă de maturitate politică. Eu tot am fost în opoziție 10 ani, dar așa ceva nu ne-am permis. Chem la o conciliere, haideți să discutăm”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?