X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Dodon acuză guvernarea că subminează relațiile cu Federația Rusă. Replica lui Grosu

7 sep. 2021,, 12:52   Politică
3551 15

Liderul PSRM, Igor Dodon, care este și șeful Comisiei Interparlamentare de Cooperare între Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse „își exprimă regretul” în legătură cu refuzul Parlamentului de la Chișinău, a cărui președinte este Igor Grosu, de a expedia observatori pentru alegerile în Duma de Stat a Federației Ruse, care vor avea loc în perioada 17-19 septembrie.

Potrivit lui Dodon, invitația din partea Rusiei a venit încă pe 11 august, iar peste 9 zile, Igor Grosu ar fi refuzat „în legătură cu agenda încărcată de lucru”. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a venit cu o reacție.

„Nu este clar, despre ce agendă încărcată este vorba, și de ce pentru vizita în România, la începutul lunii septembrie, conducerea Parlamentului a găsit timp pentru a merge în componență largă, în frunte cu Igor Grosu. Cred că argumentul adus este inventat și presupun că noua conducere, reprezentată de partidul Maiei Sandu, și reprezentantul acestuia în Parlament intenționat subminează relațiile bilaterale cu partenerul strategic - Federația Rusă", a spus Igor Dodon.

Acesta a adăugat că anii trecuți Moldova trimitea observatori la alegerile prezidențiale și parlamentare din Rusia și la fel acționau „colegii ruși, ceea ce era în corespundere cu interesele noastre comune și cu spiritul constructiv prevăzut de agenda bilaterală moldo-rusă”.

„În afara de aceasta, pe 19 noiembrie se împlinesc 20 de ani de la semnarea Acordului de prietenie și cooperare dintre Federația Rusă și Republica Moldova, iar actuala decizie a speakerului Parlamentului contravine acestui document important a relațiilor bilaterale.


Îndemn conducerea Parlamentului RM să-și schimbe decizia și să delege deputați, mai ales că partea moldovenească nu trebuie să achite nimic, cheltuielile fiind acoperite integral de țara gazdă”, a spus Dodon.

De partea cealaltă, Igor Grosu spune că deputații au undă verde pentru a pleca.

„Noi sîntem la început de mandat și avem foarte mult de lucru pe agenda noastră internă. Le-am mulțumit partenerilor din Rusia, iar cei care vor sa meargă, o pot face. Noi nu putem interzice deputaților să se ducă”, a spus Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?