X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon a anunțat cînd Sputnik-V va ajunge în Republica Moldova

2 apr. 2021,, 10:21   Politică
4420 9

Primul lot de vaccin rusesc Sputnik V urmează să fie adus în Republica Moldova în a doua jumătate a săptămînii viitoare, a anunțat, Igor Dodon.

Liderul PSRM se află într-o vizită de lucru la Moscova, unde autoritățile ruse i-au confirmat livrarea, în calitate de ajutor umanitar a 180 de mii de doze de vaccin, dintre care 60 de mii sînt destinate pentru regiunea transnistreană.

Decizia a fost luată de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la solicitările, inclusive ale lui Igor Dodon, în calitate de președinte al țării, dar și la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, din luna februarie.

”Această livrare este ajutor umanitar din partea Federației Ruse. Livrarea va începe nemijlocit cred că începînd cu a doua jumătate a săptămînii viitoare. Astfel, ca pe parcursul lunii aprilie, începutul lunii mai, vaccinul să ajungă în Republica Moldova”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii de vineri.

Liderul PSRM a discutat cu partea rusă și despre achiziționarea a 500 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Banii au fost identificați în bugetul de stat, iar livrarea lotului ar putea începe în lunile mai-iunie.


”sînt ferm convins că, în două-trei luni, va fi suficient vaccin rusesc în Republica Moldova pentru ca cetățenii care au dreptul să se vaccineze din contul statului să poată face acest lucru”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?